02.12. ÉVKÖZI 6. Vasárnap – A betegek kenetének közösségi kiszolgáltatása! + Házasság hete

Templomi hírdetések a Répcelaki Szent István Király Plébánián  2023. február 12.-től

02.12. ÉVKÖZI 6. Vasárnap – A betegek kenetének közösségi kiszolgáltatása! + Házasság hete 2023                

18.00h Szentivánfa ELŐESTI: A szerzetesi hívatásokért! 

8.00h Nick: + Szabó Ferenc és neje: Csorba Anna és Fiúk: Ferenc   

9.30h Répcelak: Göcsei Kálmán édesapa és a Család + tagjaiért            

11.00h Vámoscsalád (Kultúrház): + A Házasság Hetében – a Plébánia Házaspárjaiért!

 

02.14. Kedd – SZT. CIRILL SZ. és SZT. METÓD PP. - EURÓPA TÁRSVÉDŐSZENTJEINEK ÜNNEPE!

17.00h Csánig: Hálából a segítő Szűzanya tiszteletére!

02.15. Szerda – köznap

18.00h Vámoscsalád (Szt. Márton köz. ter.): + Erzsébet és László szülők és Hozzátartozóik

02.16. Csütörtök – köznap

18.00h Nick: „Pro populo” = a népért 11.

02.17. Péntek – Szentmise a családról – Püspöki szentmise! 

18.00h Répcelak: a Plébániánk Családjaiért és a leendő Házasokért

 

02.19. ÉVKÖZI 7. Vasárnap – Imanap a világ éhezőiért!

18.00h SZTFA ELŐESTI: A TO-i/Sziríai földrengésben elhunyt áldozatokért, a túlélőkért/mentőcsapatokért  

8.00h Nick: + Szülők és Nagyszülőkért   

9.30h Répcelak: + Júlia édesanya 11.évf. és a Steier család + Hozzátartozóiért            

11.00h Vámoscsalád (Kultúrház): + Imre édesapáért

 

     -  Idén újra a „házasság hetéhez” kapcsolódóan: február 12 és 19.-e között és erre készülve a plébánia újra lelki nyereményjátékot szervez. A részvétel házaspároknak szól, de jegyespárok, vegyesházasságban élők felek is indulhatnak. Hiszen a lényeg a házasságon és a családon van. A küldetésnapló a teljesített kihívásokkal lesz érvényes, hogy részt vegyen a nyereménysorsoláson, ami február 26.-án lesz, a Répcelaki szentmisében. A főnyeremény egy teljes étkezési vendéglátás a Lakoma étteremben 4 személyre. Az imádságon túl, apró cselekedetek a kapcsolatok megerősítésért. Időkeret mostantól 3 hét. A küldetésnaplót a plébánosnál lehet kérni és leadási határideje: február 19.-e. Szóval szeretettel várjuk a kedves Párok jelentkezését! J

     - Ehhez a héthez kapcsolódóan lesz most pénteken Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök atyával az esti szentmise a Répcelaki plébániatemplomban, aki fél hat órától gyóntatni is fog. A szentmise végén pedig a családokat fogjuk megáldani. Nyílván a Házasság Hetében való részvételtől függetlenül is hívjuk a kedves testvéreket erre az ünneplésre, amit a Plébániánk Családjaiért és a leendő Házasokért ajánlunk fel ezen a napon.                

     - Kérjük és köszönjük, a keresettel rendelkezőknek, akik adójuk 1%-át a 0011 technikai szám megjelölésével tudják felajánlani a Magyar Katolikus Egyház javára. A másik 1 %-ot pedig plébániánkon működő Alapítványok részére is lehet: 1. a Répcelaki Szent István Alapítványnak a 18887330-1-18 adószám megadásával (Az Alapítvány 2022. évi beszámolója a plébániatemplom faliújságján is olvasható); vagy 2. Nicki Szent Anna Templomért Alapítványnak a 8896792-1-18 adószám megadásával. Hálásan köszönünk minden támogatást.

     - Helyi plébániai kezdeményezés után, hivatalosan a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász is azonnali gyűjtést hírdet a Törökországi és Szíriai katasztrófa áldozatainak megsegítésre. Amivel tudunk segíteni, azok a következő dolgok: meleg kabát, esőkabát, sapka, sál, kesztyű, meleg zokni, meleg takaró, hálózsák, tisztálkodási szerek, babaruhák, pelenka, tápszer, termosz, és elemlámpa. Aki tud és szeretne segíteni: Az a Répcelaki plébániatemplomban minden kedden és csütörtökön du. 4 és 5 óra között tudja leadni adományát. A filíákból tudunk segíteni az adományok bejuttatásában. Hálás köszönet a Jószívűségért!

      -Technikai dolgok: Hála Istennek, hogy enyhe kárral megúsztuk a múlt heti vihart. Köszönet a kedves Bejelentőnek, köszönet a Répcelaki Tűzoltóknak szolgálatáért és Németh Szilárd tetőfedő munkájáért, hogy akkor egyből sikerült is kijavítatni Répcelaki templom megsérült cserepezését.

               

Tisztelettel: Szakál Szilárd plébános - Elérhetőség: Vámoscsalád, Fő u. 67. Tel.: 95/346-007 és mobil: 30/578-9444; E-mail: ; Web: https://repcelak.martinus.hu