Szentháromság vasárnapja - "B" év

A  szentmisék tervezett rendje a Répcelaki Szent István Király Plébánián  2021. május 30.-tól

Covid-19 járványhelyzet frissítés: Már szabad szentmisére jönni bátran. A fertőtlenítés biztosított, a maszk viselése és a védőtávolság megtartása továbbra is kötelező.

05.30. SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA + Elsőáldozás a Répcelaki és Csánigi hittanosoknak!    

17.00 Vámoscsalád* ELŐESTI: + Testvéreinkért

18.00 Szentivánfa* ELŐESTI: + Zsolt férj és édesapa

8.00h Nick: + Csorba Ernő és neje: Baranyai Borbála ás fiúk: Jenőért

10.00h Répcelak*: + Endre édesapáért

 

06.01. Kedd – Szent Jusztinusz vértanú emlékezete

17.00h Csánig: + Szülők és Testvérek  

18.00h Nick: + Lipi István édesapa     

06.02. Szerda – köznap 

18.00h Vámoscsalád: + István és Erzsébet szülők   

06.03. Csütörtök – Lwanga Szent Károly és társai – az Ugandai vértanúk emléknapja   

18.00h Nick: + Krisztián 9. évf.

06.04. Péntek – Szent Quirinus püspök és vértanú emlékezete  

18.00h Répcelak: + Ernő és Katalin szülők

06.05. Szombat – Szent Bonifác püspök és vértanú emléknapja

8.00h Vámoscsalád: A Rózsafüzér-társulat + és élő tagjaiért

 

06.06. Úrnapja: Krisztus Szent Teste és Vére + Elsőáldozás a Nicki hittanosoknak + körmenet!      

18.00 Szentivánfa* ELŐESTI: + Nagy Róbert és Nagy Kálmánné

8.00h Vámoscsalád*: „Pro populo” = a népért 21.

9.30h Répcelak: A Menyhárt család + tagjaiért

11.00h Nick* - Úrnapi körmenet: + Farkas József és Dann Anna szülőkért

16.00h Csánig: + László házastárs és édesapa valamint a Család + tagjaiért

- Ne feledjük, hogy Szentháromság vasárnapja a húsvéti szentáldozás határnapja, az Egyház 3 parancsolata szerint: „Évente gyónjál és legalább a húsvéti időben áldozz meg!” Így a járványhelyzet miatt elmulasztott szentgyónásokat szükséges bepótolni! Nyílván az Egyházi törvények semmibevétele is, szándékos bűn.        

- A Nicki leendő elsőáldozóknak: az első próba 1.-én, kedden 16.30h-kor kezdődik a templomban. A főpróba 3.-án csütörtökön 16.45h-kor. Akkor lesz a vizsga, a gyermekek és Hozzátartozók gyóntatása. Kérjük és köszönjük, pontos jelenlétet. Az elsőáldozós szentmise Nicken a következő vasárnap de.11.00h-kor kezdődik, aminek része az Úrnapi körmenet is. Most a közvetlenül a templomot kerüljük meg és fent lesz a 4 előkészített oltár is. Így Vámoscsaládon vasárnap reggel 8.00h-kor kezdődik a szentmise. Köszönöm a megértést! Uraiújfaluban az elsőáldozók vizsgája a következő szombat esti szentmise után lesz megtartva.           

- Technikai dolgok: - A remény évének Pünkösdje... J A Répcelaki templomban az északi oldalon a 3 rétegű és hőszigetelt ólomüveg megvalósítása, amely a Szentlelket ábrázolja. Így az újra beázás esélye megszűnt. A szentély is ki lett festve, a dilatációs repedések javítva lettek. Köszönet a helyi Önkormányzat támogatásáért, a kedves Hívek bízalmáért, Német Szabolcs festőnek, és Kápli Gergely "ólomüveges" szakembernek! + A kóruson köszönet Szabó Ervinnek a villanyszerelés frissítéséért, de úgy néz ki, hogy sajnos az orgona szakszervízes karbantartásra szorul. Viszont a Plébánia idén új beruházásokat nem tud, is nem fog megvalósítani. Csak már a folyamatban lévő dolgok befejezése van hátra és az esetleges javítások valósulnak meg.

Június hónapban: mivel Jézus Szentséges Szívének hónapja, ezért az esti szentmisék végén – hétköznap - a Jézus Szíve litániát és a felajánló imádságot fogjuk mondani és a „Jézus Szívén megnyugodni jó...” (Hozs.154.) énekkel zárjuk áhítatunkat, minden templomban. A mini szentségimádások helyett is.  

- Jövő vasárnap - Június hónap elsővasárnapja lévén Nicken, délután - a Rózsafüzér Társulat titokcseréje lesz a templomban 14.30h-kor. Répcelakon, 15.15h-kor a Szent István király férfi imacsoport tagjainak lesz a havi közös imádsága és megbeszélése. Ugyanitt a Rózsafüzér Társulat titokcseréje lesz 16.00h-kor.     

Tisztelettel: Szakál Szilárd plébános - Elérhetőség: Vámoscsalád, Fő u. 67.Tel.: 95/346-007

Szakál Szilárd atya - mobil: 30/578-9444, E-mail: plebania.repcelak