Valóság VS. On-line lelkizés!

Az MKPK elnöke bátorító gondolata a 2. járványhullám idején fenyegető 96-nka-vcs-az-uj-templomajto-2templombezárásokról...   

„Táruljatok fel, hatalmas kapuk,
táruljatok fel, örök kapuk,
hadd vonuljon be a dicsőség királya!
Ki az a dicsőség királya?
A seregek Ura,
ő a dicsőség királya.” (Zsolt 24,9-10)

„A megyéspüspök közölte, hogy nem zárják be a templomokat a járvány második hullámában, és lebeszélni sem szeretnének senkit arról, hogy templomba, közösségi liturgiákra menjen.

– Látjuk azt utólag, hogy a korábban templomba járók tíz százaléka mostanra tartósan távol maradt, és ez fájdalommal tölt el bennünket. Nem véletlen, hogy az Istentiszteleti Kongregáció is kiadott nemrégen egy buzdítást, hogy ahol csak lehet, igyekezzenek mielőbb fölszámolni a rendkívüli helyzetet

– mondta.

Az Istentiszteleti Kongregáció közé tett levele 2020. szeptember 12.-én. - Itt olvasható! 

Veres András ezt azzal magyarázta, hogy a médiában sugárzott liturgia csak látszat, tud érzelmeket ébreszteni, de nem hasonlítható ahhoz, mint amikor szentségekhez tudunk járulni, ezt a placebohatást pedig jó volna elkerülni.”

(Népszava 2020.10.17.)

Mi is az a placebohatás egyáltalán? – Kitekintés a párhuzam megértéséhez.  

Amin nagyon fontos elgondolkodni, hogy a legnagyobb vesztese az on-line keresztény életnek a Szentségi Úr Jézus, mivel azt gondolnánk, hogy látszólag közel vagyunk, aztán a valóságban pedig csak messzebb kerültünk „a húsvéti szentségek életadó erejétől!”