"'A megerősítés jelenként..."

halatelt-szivvelA mai nap margójára... "A megerősítés jelenként...!" - Ma lezárult egy újabb fejezet templomunk történetében, amit megáldottak és reménnyel várjuk a következőt. szabolcs-pp

Nem volt minden tökéletes ebben a püspöki szentmisében, az orgona elhallgatott, hogy jobban hallják fent az énekünket... :-) Ahogyan Szabolcs atya fogalmazott: "Örüljünk, a félig tele pohárnak is!" De a lényeg, hogy a részletetekért is lehet hálát adni Istennek földi és égi polgárkánt egyszerre, minden kapott pályázatos Kormányzati támogatásért és Egyházmegyei segítségért.p1040644 „Lépésről lépésre dolgozunk a megújulásért.” – fogalmazott Államtitkár úr. De hogy éljünk Isten igéjével is: „Mindennek megvan az órája, és minden szándéknak a maga ideje az ég alatt: Van ideje a születésnek és a halálnak; ideje az ültetésnek és az ültetvény kiszedésének. Ideje az ölésnek és ideje a gyógyításnak; ideje a bontásnak és ideje az építésnek. Ideje a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a táncnak. Ideje a kő eldobálásának, és ideje a kő összeszedésének; ideje az ölelkezésnek, és ideje az öleléstől való tartózkodásnak. Ideje a keresésnek, és ideje az elveszítésnek; ideje a megőrzésnek, és ideje az eldobásnak. Ideje az eltépésnek, és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak, és ideje a szólásnak. Ideje a szeretetnek, és ideje a gyűlöletnek; ideje a háborúnak, és ideje a békének.” (Préd 1,1-8) 

A türelemben van az erősségünk. Mindezt Vámoscsaládért, ahol élünk és vagyunk. Köszönöm Plébánosként, akik ma velünk ünnepeltek ebben a szentmisében! :-)

(Nagy Júlia fényképei.)