02.19. ÉVKÖZI 7. Vasárnap – Imanap a világ éhezőiért!

Templomi hírdetések a Répcelaki Szent István Király Plébánián  2023. február 19.-től

02.19. ÉVKÖZI 7. Vasárnap – Imanap a világ éhezőiért!                

18.00h SZTFA ELŐESTI: A TO-i/Sziríai földrengésben elhunyt áldozatokért, a túlélőkért/mentőcsapatokért 

8.00h Nick: + Szülők és Nagyszülőkért   

9.30h Répcelak: + Júlia édesanya 11.évf. és a Steier család + Hozzátartozóiért            

11.00h Vámoscsalád (Kultúrház): + Imre édesapáért

 

02.21. Kedd – Damjáni szent Péter püspök és egyháztanító emléknapja

17.00h Csánig: „Pro populo” = a népért 12.

18.00h Nick: + Csorba István édesapa

02.22. Szerda – HAMVAZÓSZERDA – A nagyböjti szentidő kezdete! + Szigorú böjti nap!       

18.00h Vámoscsalád (Szt. Márton köz. ter.): + Anna édesanya 30.évf.   

02.23. Csütörtök – köznap    

18.00h Nick: A mielőbbi Ukrajnai békéért és a háború áldozatiért!

02.24. Péntek – SZENT MÁTYÁS APOSTOL ÜNNEPE!  

18.00h Répcelak: A tisztítóhelyen szenvedő lelkekért.

 

02.26. NAGYBÖJT 1.Vasárnap – HAMVAZÁS! + Országos perselygyűjtés van  a Kat. iskolák javára!

18.00h Szentivánfa ELŐESTI: + Tamási Kálmán: édesapa, házastárs, testvér, nagyapa 9.évf. valamint a Tamási család + Hozzátartozóiért

18.00h Nick: + Bella József és neje: Csorba Ágnes szülők és Fiúk: József       

9.30h Répcelak: + Rozália és Géza szülőkért. Erzsébet testvér és Nagyszülőkért           

11.00h Vámoscsalád (Kultúrház): + Szabolcs édesapáért/gyermekért/testvérért

 

    - Hamvazószerdával indul a Nagyböjti szentidő, ami szigorú böjti nap: egyszeri étkezés, melyen kívül még kétszer vehetünk magunkhoz valamit erősítésül. Nagyböjt péntekjein pedig, szintén hústól való tartózkodás van. Az Anyaszentegyház 2 parancsolata figyelmünkbe idézi: „A pénteki bűnbánati napokat és a parancsolt böjtöket tartsd meg.” + A nagyböjti szentidőben a keresztútat imádkozzuk az Úr Jézus értünk vállalt szenvedésének tiszteletére: Hamvazószerda után csütörtökön, Nicken szombaton pedig Uraiújfaluban. A keresztút imádkozása a szentmisék előtt negyed 6 órakor kezdődnek. + Répcelakon kérem a kedves Híveket íratkozannak fel a hátul kitett lapra keresztút járást vezetni. Plébánosként az elsőáldozós és majd a nagypénteki újításként a Plébánia keresztútat fogom személyesen vezetni, ami Nicken a szabadtéri készülő keresztútnál.

    - Országos kezdeményezés, hogy akik településükön Fénykeresztet állítottak közös imára hívják keresztjeik alatt a hazánk és a világ békéért. Így csatlakozva Nicken a közös imák: 2023. Január 21. ,Február 25. és Március 25. szombatok lesznek du. 15 órakor. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, az Alapítvány nevében is!         

    - Következő vasárnap a szentmisék végén hamvazkodáshoz lehet járulni, Csánigon pedig kedden este.              

    - A „házasság hetéhez” kapcsolódóan: február 26.-án vasárnap lesz Répcelakon a délelőtti szentmise végén a résztvevő Párok számára a “lelki” nyereményjáték sorsolása, ahogyan tervezve is volt.

    - Információ frissítés a meghírdetett adománygyűjtéssel kapcsolatban.  A Törökországi katasztrófa enyhítésével: 1. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász  hálás szível megköszöni és elszállítja a héten, az eddig összegyűlt adományokat, a kedves Segítőknek. Én meg a Plébániai Segítőknek.  2. Viszont Törökországi kérés, hogy átmenetileg kérik az a segélyszállítmányok szüneteltetését, mivel most az emberek elhelyezése, a romok elbontása és a temetések vannak folyamatban. Ezért a templomi gyűjtés átmenetileg szünetel! 

    - Következő vasárnapon a perselygyűjtések országosan a Katolikus iskolák javára történnek. Isten fizesse meg Mindenkinek a nagylelkű adományát, amivel tanúságot tesz Isten országának építése mellett!  

    - A szentmise napi olvasmányait tartalmazó Adoremus könyv március száma (1190Ft!) + Az egyházmegyei Martinus újság februári száma (300Ft) kiosztásra kerül az előfizetők számára illetve átvehető a sekrestyékben!

 

Tisztelettel: Szakál Szilárd plébános - Elérhetőség: Vámoscsalád, Fő u. 67. Tel.: 95/346-007 és mobil: 30/578-9444; E-mail: ; Web: https://repcelak.martinus.hu