02.05. ÉVKÖZI 5. Vasárnap – Gyertyaszentelés + EÁ. program 5. és közösségi Balázs-áldás!

Templomi hírdetések a Répcelaki Szent István Király Plébánián  2023. február 5.-től

02.05. ÉVKÖZI 5. Vasárnap – Gyertyaszentelés + EÁ. program 5. és közösségi Balázs-áldás!                

18.00h Szentivánfa ELŐESTI: A Plébánia Jótevőiért hálából! 

8.00h Nick: + Nagy Józsefné szül.: Szabó Mária 1 évf.         

9.30h Répcelak: + József és Erzsébet szülőkért            

11.00h Vámoscsalád (Kultúrház): + Péter és Rozália szülőkért és Hozzátartozóikért

16.00h Csánig: + János és Lajos férj és édesapákért valamint a Horváth család élő és + tagjaiért

 

02.07. Kedd – köznap

13.45h Répcelak (Gyászmise és temetés): + Özv. Illés Istvánné szül.: Tóth Gizella

02.08. Szerda – Bakhita Szent Jozefina szűz emléknapja   

18.00h Vámoscsalád (Szt. Márton köz. ter.): Hálából a Szűzanyának!

02.09. Csütörtök – köznap    

18.00h Nick: A tisztítóhelyen szenvedő lelkekért          

02.10. Péntek – Szent Skolasztika szűz emléknapja  

18.00h Répcelak: „Pro populo” = a népért

 

02.12. ÉVKÖZI 6. Vasárnap – A betegek kenetének közösségi kiszolgáltatása! + Házasság hete 2023

18.00h Szentivánfa ELŐESTI: A szerzetesi hívatásokért! 

8.00h Nick: + Szabó Ferenc és neje: Csorba Anna és Fiúk: Ferenc   

9.30h Répcelak: Göcsei Kálmán édesapa és a Család + tagjaiért            

11.00h Vámoscsalád (Kultúrház): + A Házasság Hetében – a Plébánia Házaspárjaiért!

 

- Ma, február hónap elsővasárnapja lévén: Vámoscsaládon, szombaton a reggeli szentmise után, továbbá Nicken, vasárnap délután - 14.30h-kor; Répcelakon, vasárnap délután – 16.00h-kor lesznek a Rózsafüzér Társulat titokcseréi a templomban. Valamint Répcelakon vasárnap délután 15.15h-kor a Szent István király férfi imacsoport tagjainak lesz a havi közös imádsága és megbeszélése.

    -  Idén újra a „házasság hetéhez” kapcsolódóan: február 12 és 19.-e között és erre készülve a plébánia újra lelki nyereményjátékot szervez. A részvétel házaspároknak szól, de jegyespárok, vegyesházasságban élők felek is indulhatnak. Hiszen a lényeg a házasságon és a családon van. A küldetésnapló a teljesített kihívásokkal lesz érvényes, hogy részt vegyen a nyereménysorsoláson, ami február 26.-án lesz, a Répcelaki szentmisében. A főnyeremény egy teljes étkezési vendéglátás a Lakoma étteremben 4 személyre. Az imádságon túl, apró cselekedetek a kapcsolatok megerősítésért. Időkeret mostantól 3 hét. A küldetésnaplót a plébánosnál lehet kérni és leadási határideje: február 19.-e. Szóval szeretettel várjuk a kedves Párok jelentkezését! :-)

    - Február 11.-én szombatra esik a Betegek világnapja, így akkor Uraiújfaluban az előesti szentmisében lesz a betegek kenetének közösségi kiszolgáltatása. A vasárnapi szentmisékben pedig Nicken, Répcelakon és Vámoscsaládon, valamint Csánigon majd utána kedden az esti szentmisében lesz felvehető e szentség – a prédikáció után.  Fontos tudni ez szentség és nem szentelmény, tehát nem veheti fel mindenki, aki úgy gondolja! Múló betegségekre nem vonatkozik, hanem veszélyeztetett életekre. Elsősorban ídős emberek, akik naponta egy marék gyógyszeren élnek, aki komoly műtét előtt áll és fiatalok, akiknek életük végéig gyógykezelésre szorulnak. És mivel szentség, ezért aki nem áldozhat, mert nincs a kegyelem állapotában a lelke, ezért szentgyónás szükséges előtte, pláne ha már régen volt a szentgyónás.

    - Technikai dolgok: 1. Répcelakon a régi kézzel készített Betlehemi figuracsoport az Ostffyasszonyfai óvodában került elhelyezésre, amit hálásan köszönnek. Köszönöm Szoporyné Piroskának a közvetítést. 2. A Püspökség ügyintézésében a módosított jogszabály szerint az áramszolgáltatottnál a templomokat üzleti kategóriába szükséges átsorolni. Ez azt jelenti, hogy várhatóan április hónaptól négyszeres árat fogunk kifizetni havonta.                      

               

Tisztelettel: Szakál Szilárd plébános - Elérhetőség: Vámoscsalád, Fő u. 67. Tel.: 95/346-007 és mobil: 30/578-9444; E-mail: ; Web: https://repcelak.martinus.hu