11.20. KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA Főünnep + Országos perselygyűjtés a Karitász javára!

Templomi hírdetések a Répcelaki Szent István Király Plébánián  2022. november 20.-tól

11.20. KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA Főünnep + Országos perselygyűjtés a Karitász javára!         

18.00h Szentivánfa ELŐESTI: Hálából a Plébánia Jótevőiért!

8.00h Nick: + Kondor Pál ás neje: Mária és Hozzátartozóik

9.30h Répcelak: + Vendel édesapa

11.00h Vámoscsalád (kultúrház): + József édesapa 26. évf

 

11.22. Kedd Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja

17.00h Csánig: Hálából a segítő Szűzanya tiszteletére

11.23. Szerda – Szent I. Kelemen pápa és vértanú emléknapja

18.00h Vámoscsalád (Szent Márton közösségi terem): + József és Gizella szülők és + Hozzátartozóik

11.24. Csütörtök – Dung-Lac Szent András áldozóapa és társai, a Vietnámi vértanúk emléknapja

18.00h Nick: + Horváth Mihály és Kozma Katalin szülőkért és meghalt Hozzátartozóikért            

11.25. Péntek Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú emlékezete         

18.00h Répcelak: + Farsang István édesapáért

 

Szombaton a Répcelaki templomban du.14.00h-kor kereszteljük meg: Horváth Bálint gyermeket. :-)

 

11.27. ADVENT 1. Vasárnapja

18.00h Szentivánfa ELŐESTI: + Annus néni és Péter bácsi 1 évf.

8.00h Nick: + Hortobágyi Zsuzsanna szül.: Szalai Zsuzsanna és szülei: Ferenc és Rozália

9.30h Répcelak: A Takács család + tagjaiért

11.00h Vámoscsalád (kultúrház): + Rita édesanya

 

   - A héten kedden este Nicken és szombaton reggel Vámoscsaládon nem lesz szentmise.

   - Aki szeretne a jövő évre a Plébánián: kalendáriumot vagy naptárakat rendelni, azok igénylését kérjük a sekrestyékben személyre szólóan jelezni, a kitett füzetekbe. Ezt advent első vasárnapjáig lehet megtenni.

     - A szombathelyi Boldog Salkaházi Sára Technikum és Kollégium felvételt hirdet a nyolcadikos diákok számára a 2023-2024-es tanévre. Székely János megyéspüspök azzal a céllal alapította meg ezt az iskolát, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik az oktatás területén és a szociális ágazatban nagy odaadással, szakértelemmel és szeretettel gondoskodnak a rájuk bízott gyermekekről és idősekről. Az alábbi szakokra lehet jelentkezni: 3 éves szakképző iskolai képzésben - 1. szociális ápoló,-és gondozó; 2. gyermek-és ifjúsági felügyelő. 5 éves érettségit és szakmát is adó képzésben pedig - 1. kisgyermekgondozó,-és nevelő; 2. szociális és gyermekvédelmi szakasszisztens; 3. szociális és rehabilitációs szakgondozó; 4. oktatási szakasszisztens. Vidéki tanulók a technikum kollégiumába, a Boldog Brenner János Kollégiumba nyerhetnek felvételt! Bővebb felvilágosítás az intézmény honlapján olvasható: https://bsst.martinus.hu/

     - Advent első vasárnapjától a szentmise szándékokat jövő évre le lehet adni a sekrestyében a szentmisék után, kérjük nevet és telefonszámost ráírni, mert a Plébánián kerülnek beírásra. Ami türelmet igényel. Ezt kérem, vegye figyelembe Mindenki. Az is fontos kérés, hogy több miseszándék íratásánál, minden 3. miseszándéknak hétköznapra kell kerülnie, hogy Mindenkinek vasárnapra is jusson hely, hiszen sajnos a temetésből egy is soknak számít. Köszönöm a megértést, ha lesz. A szentmisék „ stóladíja” továbbra sem nem változott meg. 

     - Jövő hétvégén kezdődik az új Egyházi évünk az adventi szentidővel. Szombaton este 17.00h-kor Vámoscsaládon lesz az adventi gyertyagyújtás első alkalma. Szombat este és a vasárnap délelőtti szentmisékben megáldjuk az adventi templomi koszorúkat és az otthonról hozott adventi koszorúkat is az oltár előtt.  Uraiújfaluban a Szentivánfai templomnál vasárnap du. 14.00h-kor lesz az adventi áhítat. Nicken pedig a 15.30h-kor kezdődő átadási ünnepség része lesz. Szeretettel hívunk és várunk Mindenkit!  

     - A szentmise napi olvasmányait tartalmazó Adoremus könyv decemberi száma (890Ft!) + Az egyházmegyei Martinus újság novemberi száma kiosztásra kerül az előfizetők számára illetve átvehető a sekrestyékben!

 

Tisztelettel: Szakál Szilárd plébános - Elérhetőség: Vámoscsalád, Fő u. 67. Tel.: 95/346-007 és mobil: 30/578-9444; E-mail: ; Web: https://repcelak.martinus.hu