ÉVKÖZI 32. Vasárnap "B" év

A szentmisék tervezett rendje a Répcelaki Szent István Király Plébánián  2021. november 7.-től

Covid-19: A templomokban mától KÖTELEZŐ a maszk használata a szentmiséken püspöki rendelkezés szerint!

 

11.07. ÉVKÖZI 32. vasárnap   

18.00 Uraiújfalu ELŐESTI: A magyar népért, hazáért és Katolikus Egyházért   

8.00h Nick: + Szabó Ilona édesanyáért és összes Hozzátartozójáért   

9.30h Répcelak: A Henits Család + tagjaiért és Rajmond gyermekért      

11.00h Vámoscsalád: + János édesapáért

 

11.09. Kedd – A LATERÁNI BAZILIKA FELSZENTELÉSÉNEK ÜNNEPE.      

17.00h Csánig: „Pro populo” = a népért 44.             

18.00h Nick: + Horváth Miklós és neje: Horváth Anna és + Hozzátartozóik     

11.10.  Szerda – Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító emléknapja

18.00h Nick: Szent Márton püspök tiszteletére és közbenjárását kérve

11.11. Csütörtök – TOURSI SZENT MÁRTON PÜSPÖK, EGYHÁZMEGYÉNK VÉDŐSZENTJE – FÜ.!  

18.00h Nick: + Kondor László és hitvestársa Bernadett és Fiúk: József

11.12. Péntek – Szent Jozefát püspök és vértanú emléknapja + EÁ. program 3. (A „vidékieknek” is!)         

18.00h Répcelak: A Takács család + és élő tagjaiért

 

11.14. ÉVKÖZI 33. vasárnap + A szegények világnapja az Egyházban  

18.00 Uraiújfalu ELŐESTI: Szent Márton püspök tiszteletére és közbenjárását kérve   

8.00h Nick: + Farkas Imre és neje: Nagy Anna és Hozzátartozókért   

9.30h Répcelak: + Vendel édesapáért       

11.00h* Vámoscsalád – SZENT MÁRTON BÚCSÚ: + Horváth József és neje: Horváth Teréz és Szüleik, és Fiúk: Elemér és neje: Váradi Rozália

 

- November 12.-én (pénteken) Répcelakon este 17.45h-tól órától várjuk szeretettel az elsőáldozókat és családjaikat a plébániatemplomban. Ez most az elsőáldozási felkészülés közös része lesz a hónapban (a Nicki és Vámoscsaládi elsőáldozókkal együtt), mint Szent Márton püspök tisztelete. Mivel az óvodai rendezvény elmarad a járványügyi helyzet miatt, ezért az esti szentmise keretében fogunk megemlékezni Szentünkről.        

 

    - Szombaton reggel nem lesz Vámoscsaládon szentmise, mert a Szombathelyi Székesegyházban várja a Püspök atya egyházmegyénk híveit ünnepi szentmisére Szent Márton tiszteletére de. 10.00h-kor. A szentmise főcelebránsa Marton Zsolt váci megyéspüspök úr lesz. A Vámoscsaládi híveket külön is várják erre az ünnepre szeretettel, mivel közös a templomi és egyházmegyei védőszentjük. Vasárnap 11.00h-kor pedig búcsúi szentmise van Vámoscsaládon. Aminek a kezdetén Szent Márton püspök szobránál közbenjárását kérve litániát imádkozunk a parkban és onnét vonulunk be a templomba. Kérem a híveket, hogy ott gyülekezzünk jó ídő esetén. A szentmise végén pedig az új EKT tagok tesznek ünnepélyes ígéretet.

 

    - Kérjük idéntől hogy, aki szeretne a jövő évre: katolikus kalendáriumot, 1 lapos vagy forgatható naptárakat, gyereknek naptárat, képeslapokat rendelni, azok igénylését kérjük a sekrestyékben személyre szólóan jelezni, a kitett füzetekbe, mert külön árusítás nem lesz. De igyekszünk  a tavalyi árakon beszerezni azokat.  

    

     -Technikai dolgok: A Szent István Alapítvány saját támogatásra, vásárt szervez helybéli asszonyok által készített Szent Márton napi és adventi díszekből. Az alkotások átvehetők a templomban misék után. Ezen kívül szervezünk szabadtéri adománygyűjtést. Érdeklődni lehet Balassáné Németh Renátánál. + A Répcelaki híveket hívjuk és várjuk csütörtökön de.10.00h-tól a Plébániatemplom környezetének őszi rendbetételére, ebéddel egybekötve. Kérjük ehhez megfelelő szerszámokat ültetéshez, lombtalanításhoz hozzunk magunkkal. + A Répcelaki híveket továbbá kérjük, hogy a Betlehem szobrainak megújítását szíves adományaikkal támogatássák.

        

Tisztelettel: Szakál Szilárd plébános - Elérhetőség: Vámoscsalád, Fő u. 67. Tel.: 95/346-007 és mobil: 30/578-9444; E-mail: plebania.repcelak; Weboldal: https://repcelak.martinus.hu/