Évközi 16. vasárnap - "A" év

A  szentmisék tervezett rendje a Répcelaki Szent István Király Plébánián  2020. július 19.-től

 

Mindenkit szeretettel várunk a szentmisékre! Ami továbbra is gyakorlat (Covid-19): - A templomba belépésnél pedig az ALKOHOLOS KÉZFERTŐTLENÍTÉS lesz! Ki van helyezve, kérem a Híveket, hogy egymásért is használják! + Védőmaszk használata igény szerint. + Perselyezés nincs külön, az adományokat a hívek a szentmise végén helyezhetik el a kosárba kifele menet a templomból. + Az egy háztartásban élők ülhetnek együtt, mindenki más 1,5m VÉDŐTÁVOLSÁGRA. Kérem a kedves Híveket, hogy a templomainkban ügyeljünk erre! + FONTOS, hogy mindig van szentgyónásra lehetőség!             

07.19. ÉVKÖZI 16. vasárnapon:

előeste Uraiújfalu 18.00h: „Pro populo” = a népért 31. szentmise

                        Nick 8.00h: + Keszei Elek és neje: Simon Rozália szülőkért

                Répcelak 9.30h: Hálából a Szűzanyának 35. házassági évf.    

       Vámoscsalád 11.00h: + Kálmán édesapa és házastárs 

A hétköznap szentmisék: (a héten elmaradnak az estleges gyászmiséket kivéve.)

07.21. Csánig 17.00h: - - - - - - - - - - - - --- -; Nick 18.00h: - - - - - - - - - - - - - - -      

07.22. Vámoscsalád 18.00h:  - - -- - - - - - - - - - --

07.23. Szentivánfa 18.00h: - - - - - - --  -- - -- - - -

07.24. Nick 17.00h: - - - - - - - - - - - - - - -; Répcelak 18.00h: - - - - - - - - - - - -- - -

07.25. Vámoscsalád 8.00h:  - - - - - - - - - - - - - -

07.26. ÉVKÖZI 17. vasárnapon:

előeste Uraiújfalu 18.00h: + Keszei József férj és édesapa

        *Vámoscsalád 8.00h: + Szülők és Gyermekeikért.  

                Répcelak 9.30h: + Horváth Lajosné édesanya és a Kovács család + tagjaiért      

         *Nick Szent Anna templom BÚCSÚ 11.00h: A településünk lakóiért; Szent Anna tiszteletére  

Buzdítok Mindenkit a szentségi életre, - aki megteheti életállapotbeli akadály nélkül, - hogy él vele, mivel ez minőségi lelki élet és felelősség egyben. A szentgyónás szentségéhez bármikor lehet járulni, a plébános meg fogja tudni oldani. A szentségi böjt nem azt jelenti, hogy tartózkodok az Oltáriszentségtől. Abba tessék belegondolni, ha a gyermekek azt látják, pláne az elsőáldozók, hogy a felnőtt keresztények számára a Lényeg lényegtelen, akkor ők hogyan higgyék el, hogy a rendszeres szentgyónással és szentáldozással, sokkal közelebb kerülhetnek az Úr Jézushoz?         

- Nick település 2021-ben ünnepli első okleveles említésének 800. évfordulóját. Az emlékév megnyitását 2020. július 26-án vasárnap a Nicki búcsú alkalmával ünnepeljük. Ezen alkalomból Várszegi Asztrik püspök, nyugalmazott pannonhalmi főapát szentmisét mutat be az egykori Nicki iskola, ma Örökségvédelmi Közösségi Ház kertjében. Gyónási lehetőség is lesz a szentmise előtt.  A szentmise éneklapokat is fogunk osztani. Szeretettel várjuk a kedves Híveket! Ezért a Vámoscsaládi szentmise reggel 8.00h-kor fog kezdődni!

- Nyílván a Plébániánknak egyik ismétlődő gondja a templomtakarítók és –díszítők létszámának csökkenése. Én hálás vagyok Azokért, akik ezt a csendes szolgálatot végzik az Isten házáért és a hívő közösségért. A technikai háttérben tudok segíteni, de az emberek megszólításában kérem a kedves hívek segítségét. Egyrészt apostolkodás is, másrészt csapatmunka, mégis az Úr Jézus örül neki a legjobban. Ezért kérem imádkozva a kedves Testvéreket, hogy ilyen módon is meg tudjunk újulni Plébániánk közössége, Isten hívő népe.     

- A jubiláns házasoknak a Covid-19 miatt elmaradt ünnepség ellenére a Püspökség idén is állít ki emléklapokat. Akik az 5,10,15 stb. évfordulót ünneplik kérem, a szentmisék végén adják le a nevüket és az évfordulót, hogy el tudjuk küldeni Szombathelyre. Nyílván nme egyből, de meg fogják küldeni az emléklapokat.              

- A szentmise napi olvasmányait tartalmazó Adoremus könyv augusztusi száma kiosztásra kerül az előfizetők számára, illetve átvehető a sekrestyében.

       

Tisztelettel: Szakál Szilárd plébános - Elérhetőség: Vámoscsalád, Fő u. 67. Tel.: 95/346-007

Szakál Szilárd atya - mobil: 30/578-9444,  E-mail: plebania.repcelak