Szent István Király Plébánia

Családprogramok2015


2015.08.28. - Nyárzáró 2015     
Augusztus 28-án tábori szentmisével kezdődött a répcelaki iskola udvarán a nyárzáró összejövetel. Megemlegettük, hogy ki milyen templomban volt a nyár folyamán, mely atyával, szerzetessel találkozott, mi szépet látott. Azután kezdődtek focikupa mérkőzései. Fiúk a lányok ellen, apák a fiak ellen, stb. A legeredményesebb csapatok átvehették a serleget és az érmeket. A további jutalom a szülők által készített pizza volt. Ez időre már jócskán besötétedett, így a tábortűz mellett nosztalgiázva lehetett a nyári hittantábor, kirándulóhét fényképeit vetíteni.

Képek     


2015.06.06. - Plébániai családi nap 2015     
Június 6-án tartotta a plébánia a Nicki Műgátnál a hagyományos családi napját. Az idei esztendőben ezen a napon kerékpárosok érkeztek a programra, akik Rábai Péter vezetésével elsőként járták végig a Pannonhalma-Szombathely közötti kerékpáros útvonalajánlatot. Ezért az akadályverseny feladatai is ehhez kapcsolódtak. A biciklis ügyességi versenyen túl a rendőrparancsnok úr a kerékpározás szabályairól adott felvilágosítást. A képeken is látható programokból mindenki kedvére választhatott, és a finom pincepörkölt is az utolsó szemig elfogyott.
Képek     


2015.05.15. - Plébániai gyereknap 2015     
Az idei évben harmadik alkalommal, az előrejelzett eső helyett kellemes időben tudtuk megtartani a plébánia gyermeknapi programját mintegy 200 részvevővel. A kisebb és nagyobb gyermekeket állatsimogató, kocsikázás, szerepjátékok, méta, fodrászkpodás, arcfestés, körömfestés, csillámtetkó készítés, fotózkodás, zsákbamacska, tombola várta, melynek egyik fődíja egy gyöngytyúk volt. Köszönet a résztvevőknek, hogy ilyen élménydússá tették a délutánt, és mégnagyobb köszönet a segítőknek és a támogatóknak önzetlen munkájukért, támogatásukért!

Képek     


2015.05.03. - Anyák napi ünneplés és virágültetés Répcelakon     
Anyák napját ünnepeltünk a mai nap a répcelaki templomban. A gyerekek saját készítésű ajándékot adtak át édesanyjuknak, majd a templom parkolójában egy virágágyást alakítottunk ki. A kicsik itt az anyukák, nagymamák tiszteletére virágpalántákat ültethettek, amelyeket később gondozhatnak is. Reméljük mindenki megjegyezte, melyik a saját virága!
Isten áldja meg az Édesanyákat!

Képek     2015.04.24. - Anyák napi készülődés a répcelaki templomban     
Anyák napjára készülődtünk a gyermekekkel. Ez alkalomból mézeskalács szíveket süthettek és díszíthettek a gyerekek. Az elkészült szívecskéket anyák napi szenmise keretében fogják átadni édesanyjuknak.

Képek     


2014


2014.08.25. - Családi tűzhely a nicki plébánián     
A nyári szünet utolsó napjaiban egy fantasztikus délutánt tölthettünk el egymás családjainak társaságában. Az „Együtt a családokért” programunknak ez a 4. állomása volt, mellyel nemcsak a nyarat kívántuk méltóképpen elbúcsúztatni, hanem közelebb is szerettünk volna kerülni egymáshoz.

Videó  |  Képek  |  Teljes cikk     2014.07.12. - Családi nap a Műgátnál     
A hagyományos családi napot idén júliusban tartottuk a nicki műgáton. A kilátogató családokat a tábori misét követően sportversenyek, vetélkedők és az elmaradhatatlan akadályverseny várta. A kicsik kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol csuhébaba készítése és agyagozás zajlott fazekasmester közreműködésével.

Képek     2014.06.06. - Lábita gyereknap     
2014. június 6-án immáron második alkalommal rendezte meg az Együtt a Családokért Katolikus Közösség gyermeknapját. A délután a pályázati támogatásnak köszönhetően bábműsorral kezdődött külön a legkisebbek és külön a nagyobbacska gyerekeknek. Ezzel párhuzamosan a templom mellett játékos programok, arcfestés, tetoválás, körömfestés, fodrászkodás várta a szép számmal megjelent gyermekeket. A nap végén a kicsik énekszóval kísérve körbetáncolták, majd az apukák kiemelték a kicsit több, mint egy hónapja felállított májusfát.

Képek     2014.06.05. - Csornai gyerekek látogatása     
2014. június 5-én délelőtt a csornai katolikus általános iskolai diákjai (közel 350 fő) vendégeskedtek a répcelaki templomban. A vendégeket a helyi iskolás fiatalok egy Répcelak múltját összefoglaló, gyerekek számára érthető, poénokkal tűzdelt előadással fogadták.

Képek     
2014.03.28. - Családok keresztútja és készülődés Húsvétra     
„A szeretet legnagyobb bizonysága szenvedni a szeretett személyért. És mivel Isten Fia tiszta szeretetből annyit szenvedett értünk, nem lehet kétségünk afelől, hogy az Érte hordozott keresztet lehet szeretni.”

Képek    Teljes cikk   2014.03.01. - Farsang     
Farsang 2014.

Képek    Teljes cikk   2014.02.01. - Gyertyaszentelés a répcelaki templomban     
Urunk Bemutatása ünnepét megtartva az elmúlt évben keresztelt gyermekeket hívtuk a templomba plébániánk területéről. A szülők Balázs-áldáshoz felsorakozva járultak egyenként kisgyermekeikkel az oltár elé. Előtte a nagyobb gyermekek a körmeneti gyertyáikhoz díszes tartót készítettek.

Képek    Teljes cikk   


2013


2013.03.22. Családok keresztútja     
A családcsoport legutóbbi összejövetelén, március 22-én, a családokkal közösen jártuk végig a Keresztutat.

Teljes cikk    A foglalkozás   

2013.02.01. - Megemlékezés Szent Balázs püspökről     
Segítő szentünk napjára február 1- jén emlékeztünk plébániánkon az "Együtt a családokért" csoport összejövetelén.

Teljes cikk   


Farsang 2013     
Farsang 2013

Teljes cikk   


Kapcsolat: aigner@martinus.hu